Beschik je als jeugdhulpaanbieder niet over álle expertise om het resultaat te behalen? Dan kun je hiervoor een andere jeugdhulpaanbieder inschakelen. Jij bent dan de hoofdaannemer van de opdracht om het resultaat te bereiken. De onderaannemer werkt aan dezelfde opdracht. Onderaannemers dienen aan de bepaalde geschiktheids- en kwaliteitseisen te voldoen (die nodig zijn voor de zorgtaak). Het is de taak van de hoofdaannemer om dat te checken. De afspraken over de inhoud van de samenwerking leggen jullie samen schriftelijk vast, bijvoorbeeld via een hoofd- onderaannemersovereenkomst. Hiervoor kun je de modelovereenkomst als basis gebruiken. Download Modelovereenkomst Hoofd- en Onderaannemerschap Jeugdhulp regio Hart van Brabant >
Als hoofdaannemer meld je bij regio Hart van Brabant dat je met een onderaannemer samenwerkt via een Verklaring van Onderaannemerschap. Bekijk de Verklaring van Onderaannemerschap >
Krijg je als jeugdhulpaanbieder een aanvraag terwijl een kind of gezin al jeugdhulp krijgt van een andere aanbieder? Overleg dan met alle betrokken partijen (jeugdige of gezin, jeugdhulpaanbieder(s), Toegang, GI) wat te doen. Onderzoek gezamenlijk onderstaande vragen. Maakt de bestaande jeugdhulpaanbieder eerst zijn traject af of kan de nieuw aan te vragen zorg niet wachten? Kan de aanbieder die al zorg bied tevens de nieuw benodigde zorg bieden? Moet er een nieuwe aanvraag ingediend worden naast de al lopende zorg?
Blijkt uit het overleg dat de aanbieder die al zorg levert tevens de nieuw aan te vragen zorg kan bieden, kan deze een nieuwe aanvraag voor de aanvullende zorg indienen.
Moet er een nieuwe aanvraag ingediend worden naast de al lopende zorg, bespreek dan ten allen tijde met de reeds betrokken aanbieder wie vanuit inhoud en professionaliteit de jeugdhulp coördineert en maak hierover afspraken. Wanneer je hier samen niet uitkomt, bepaald het regionale wijkteam/GI, ook in het geval en een verwijzing via het medisch domein, wie coördinatie voert over de jeugdhulp.
Op het moment dat er jeugdhulp uit segment 2 t/m 4 loopt en de hulpvraag hoog specialistisch wordt en daarmee binnen segment 1 valt, treed je in overleg met de toegang of GI en zal deze de casus doorzetten naar Segment 1 Crossroads (CR). CR wordt inhoudelijk en financieel verantwoordelijk voor de totale hulpverlening en bepaalt wat er gebeurt met de op dat moment lopende hulpverlening. Mocht CR besluiten de lopende hulp te beëindigen, dan draag je zorg voor een warme overdracht.